Komoly előrelépés történhet gender-ügyben az egyesült államokbeli Oregonban. Az állam oktatási minisztériuma új irányelvekkel állt elő, melyeket már ki is küldtek az iskoláknak.

Az oregoni oktatási minisztérium kiadott egy dokumentumot, amelyben tanácsokat ad az iskoláknak arról, hogyan támogassák transznemű diákjaikat, különösen azokat, akik titokban akarják tartani nemi identitásukat saját családjuk elől is – írja a The Epoch Times nevű amerikai konzervatív lap.

Az útmutató arra kéri az iskolai személyzet tagjait, hogy ha egy diák „feltárja a nemi identitását előttük”, akkor mindenképp tartsák tiszteletben a gyermek „titoktartási igényét.” Erre azért van szükség, mert azon diákok, akik nem vállalják nyilvánosan nemi identitásukat, aggódhatnak amiatt, hogy a családjuk és a közösség tagjai megtudják.

Az iskoláknak lehetőség szerint tartózkodniuk kell attól, hogy a tanuló engedélye nélkül információkat közöljenek a tanuló nemi identitásáról, még a szülők, gondviselők vagy más iskolai vezetők felé sem

– áll az iskoláknak kiküldött dokumentumban.

Az aktualizált útmutató „tisztázza az új és változó jogszabályokat és irányelveket” azzal kapcsolatban, hogy miként kell kezelni a „nemi identitásukat kiterjesztő” diákok és az őket kiszolgáló iskolai körzetek igényeit, írta mellékelt levelében Colt Gill, az oregoni oktatási minisztérium igazgatója. A Fox Newsnak nyilatkozva a minisztérium szóvivője megerősítette, hogy amikor a diákok azt állítják, szüleik értesítése változó identitásukról biztonsági problémát jelenthet, a hivatal arra ösztönzi az iskolákat, hogy „minden iskolai környezetben a diák biztonságát helyezzék előtérbe.”

Szorgalmazza továbbá a „nemi hovatartozást megerősítő ellátás” biztosítását az iskolákban. Egy meghatározás szerint ez „a társadalmi, jogi és orvosi intézkedések bármely olyan kombinációjára utal, amely segít az embereknek abban, hogy nemükben boldognak, egészségesnek és biztonságosnak érezzék magukat.” Eszerint a teljességre törekvő gondozás végső soron arra irányul, hogy „a személy nemi identitásával és nemi önkifejezésével kapcsolatos mentális és fizikai szükségletei teljesüljenek”. Az olyan orvosi szolgáltatások, mint a pubertásblokkolókhoz való hozzáférés, a „nemi hovatartozást megerősítő” műtétek, valamint a hormonterápia valószínűleg az iskolai egészségügyi központokban történnének majd – jegyzi meg ezzel kapcsolatban a dokumentum.

Az útmutatás egy felmérésre hivatkozik, amelyben a válaszadók többsége a „nemi identitást megerősítő” használati tárgyakat, például ruházatot, sminket, mellkasi kötést (amivel a magukat fiúnak képzelő lányok elfedhetik melleiket), illetve menstruációs termékeket jelölték meg olyan dolgokként, amelyek beszerzésére az iskoláknak összpontosítaniuk kellene.

Nem meglepő módon az új irányelvek feldühítettek néhány szülőt. Az Epoch Times idézi egyiküket, aki így fogalmazott:

Oregon elkötelezett amellett, hogy a tanárokra nyomást helyezzen a gender kérdésekkel kapcsolatban, ahelyett hogy a gyermekeinket oktatná”.

Elégedetlenségét fejezte ki egy kisvárosi iskola volt dolgozója is, aki szerint „néhány évvel ezelőtt még nem volt LMBT-indoktrináció az iskolájában”. Mint elmondta,

a „radikális gender-ideológia” azután került az iskolákba, hogy a fiatal tanárok egyetemi képzésük során átvették azokat.

A lap közli: nem ez az első eset, hogy az oktatási minisztérium prioritásként kezel progresszívek által erőltetett ügyeket. Decemberben állítólag 2 millió dollárt költött egy „LMBTQ2SIA+” tanterv kidolgozására, „pride-rendezvényekre”, és – vélhetően érzékenyítő célzatú – tanárképzésekre.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Pixabay