A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése értelmében a Demokratikus Koalíció politikusa, Ráczné Földi Judit veheti fel a megüresedett országgyűlési mandátumot, így a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kordás László helyett a DK-s politikusnő ülhet a parlamentbe – értesült a Magyar Nemzet.

Bár a Gyurcsány-párt úgy véli, hogy egy olyan tehetséges nővel bővül a frakciójuk, aki jól ismeri a vidék Magyarországát is, Ráczné Földi Judit székesfehérvári önkormányzati képviselő jelölése nem aratott sikert a baloldalon.

„Felszólítom Gyurcsány Ferencet, hogy vonja vissza az offshore cégeiről hazudó DK-s politikusnő jelölését!” – írta Facebook-bejegyzésében Stummer János. Az egykori jobbikos politikus, aki nemrég átigazolt a Momentumba, úgy tartja: Ráczné Földi Judit, a DK politikusa pontosan azt csinálta, amit a DK hivatalosan, elviekben kritizál: hazudott, csalt. „Azzal, hogy a DK Rácznét jelöli a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kordás László helyére a parlamentbe, sunyin, védhetetlenül, elfogadhatatlan módon próbálja legitimizálni a hazudozást” – fejtegette Stummer.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Telexnek nyilatkozva egyébként szintén kifejtette, miszerint a Momentum értékrendjébe nem fér bele, én azt gondolom, hogy az összefogás értékrendjébe sem fér bele, de továbbmegyek, a Demokratikus Koalíció értékrendjébe sem férhet bele, hogy egy offshore-lovag országgyűlési képviselő lehessen.

Ráczné Országgyűlési mandátumát Hadházy Ákos is kifogásolta a közösségi oldalán. A független országgyűlési képviselő szerint ugyanis rossz üzenete van annak, hogy ha egy ellenzéki párt az offshore cégben érdekelt, de azt letagadó politikusnak adja a mandátumot. Hadházy szerint az ilyen döntések azt mutatják, hogy a párt semmit nem tanult az választási kudarcból. A politikussal szemben a 2021-es ellenzéki előválasztáson valóban felmerült, hogy érintett volt egy székesfehérvári night-club üzemeltetésében, illetve köze lehet egy offshore céghez.

Mindezek ellenére azonban a DK a székesfehérvári önkormányzati képviselőt támogatásáról biztosította, hangsúlyozva:

Ráczné Földi Judit egy becsületes politikus, ezért a DK a pokolra is elmegy érte.

Civilek.Info: Ebből az egész marakodásból is az látszik, hogy Gyurcsány a főnök az ellenzék oldalán. Időnként próbálják eljátszani, hogy itt demokratikus döntés születik, meg egyéb blabla, de ez csak porhintés. Az lesz, amit ő mond. Az, hogy a többiek tiltakoznak az egyszerűen pozíciókeresés, hogy mi megkülönböztetjük ám magunkat a szemkilövetőtől meg a hazudozótól meg a hasonszőrű embereitől. De valójában ennek semmi hatása nincs a Gyurcsány-klánra. Ha majd kell a pozíció, hatalom, úgy is besimultok, hiszen ezt tettétek az előválasztásokon és később élesben is – gondolja a főnök. Sok a zászló, egy a tábor-alapon. Az őrsparancsnok dönt, addig lehet tiltakozósdit játszani. 

Forrás: Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Facebook