Mint arról már reggel is írtunk ma a kormányfő Belgrádban tárgyalt Alekszandar Vucsics szerb államfővel. A megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt.

Orbán Viktor miniszterelnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kíséretében munkareggeli keretében tárgyalt Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel. A kormányfővel tartott Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója és Kovács József nemzeti információs államtitkár is.

A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Szerbia katonai együttműködésének lehetőségeit. Megállapították: a következő években megnyílik az út a haditechnikai és haderőfejlesztési kooperáció új szintre emelése előtt.

Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics megvitatta az európai biztonsági helyzetet és az ukrajnai háború fejleményeit, valamint a Nyugat-Balkán európai integrációjának perspektíváit is.

Ezt követően ellátogattak a batajnicai légibázisra, ahol megtekintették a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett Gránit 2023 nyilvános katonai képességbemutatót.

Forrás: Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Facebook