Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa Mi Hazánk Mozgalom színeiben indul a nyári európai parlamenti (EP) választásokon. Kijelentette, a jelölés elfogadása nézete szerint jó hatással lesz a nemzeti oldalra, soha nem ártana a jobboldali politikai közösségnek.

Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető áll a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti listájának első helyén, őt Dúró Dóra elnökhelyettes követi – hangzott el a párt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Ők azonban egyértelművé tették: az európai parlamenti választás után nem kívánnak távozni, pályájukat a magyar Országgyűlés tagjaként folytatják; adta közre az MTI.

A párt közlése szerint: Dr. Borvendég Zsuzsanna, Magyarország legnépszerűbb történésze a Mi Hazánk első számú európai parlamenti képviselőjelöltje. Tudományos munkásságával már bizonyította nemzeti elkötelezettségét, és a legalkalmasabb ember arra, hogy hazánk globális kifosztása ellen harcoljon Brüsszelben. A háromgyermekes édesanya nem pártember, hanem az élet más területén végzett kiemelkedő munkája alapján érdemelte ki a közösségünk bizalmát.

“Végtelenül megtisztelő a Mi Hazánk Mozgalom elnökségének felkérése, hiszen – a választási eredmények függvényében – képviselhetem Magyarországot és a magyar nemzetet az Európai Unió parlamentjében.

Ennél nemesebb feladatot el sem tudok képzelni. Európai parlamenti képviselőként éppen az egyik olyan hálózati rendszer kellős közepébe kerülhetek, ahol közvetlen módon, szemtől szemben lesz lehetőségem küzdeni azon erőkkel, amelyek a nemzeti önrendelkezésre, az oly nehezen kivívott szabadságunkra, hagyományos értékeinkre törnek

– írta Facebook-oldalán Borvendég Zsuzsanna szerdán.

A jelölt közösségi oldalán megosztott egy vele készült interjút is, amelyet Mező Gábor készített. Ebben Borvendég Zsuzsanna azt mondta, hogy

a jelölés elfogadása nézete szerint jó hatással lesz a nemzeti oldalra. Mint fogalmazott, soha nem ártana a jobboldali politikai közösségnek.

“Egy többpárti demokráciában kell legyen választási lehetőség és jelenleg nincs. Ez torzulásokhoz vezet. Nem tesz jót senkinek, különösen a hatalomban lévőknek nem. A balliberális oldalon lévő politikai alakulatok értelmezhetetlen szintet képviselnek, beszélni is felesleges róluk. Viszont a torzulásokról valahogy jelzéseket kell küldenünk, ez minden magyar írástudó felelőssége. A történelmünk során többször is szembesülhettünk az értelmiség árulásával, nem akarom, hogy újra ilyen idők jöjjenek. Ezt minden eszközzel meg kell előznünk” – fogalmazott a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje.

Forrás: vasarnap.hu

Címlapkép: Borvendég Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) listájának harmadik helyén álló történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa beszél a párt EP-listájának első öt képviselőjelöltjét bemutató sajtótájékoztatón a fővárosban, a párt Ferenc körúti irodájában 2024. február 28-án. MTI/Lakatos Péter