A Republikon Intézet felmérése meglepetést is tartogat a pártok támogatottsági sorrendjét illetően.

A pártok és az eddig bejelentkező főpolgármester-jelöltek támogatottságát térképezte fel legutóbbi kutatásában a Republikon Intézet Az adatok azt mutatják, hogy

a fővárosban a Fidesz–KDNP a legerősebb párt: a teljes népességben belül 26, míg a biztos szavazó pártválasztók között 30 százalékos támogatottsággal.

A kormánypártokat a Demokratikus Koalíció (15 illetve 17 százalék), majd némi meglepetésre a Kétfarkú Kutyapárt követi 12, illetve 13 százalékkal.

Utánuk a Momentum jön (10, illetve 12 százalék), rajtuk kívül viszont csak a Párbeszéd éri még el a bejutási küszöböt, 6 illetve 7 százalékos támogatottságával. Az MSZP és az LMP támogatottsága 3-3 illetve 4-4 százalékos.

Az eredmények szerint a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz-KDNP tizenkét képviselői helyet szerezne, a DK hetet, az MKKP ötöt, a Momentum négyet, a Párbeszéd és a Mi hazánk pedig kettőt-kettőt.

A kutatás alapján a főpolgármesteri versenyben Karácsony Gergely magabiztosan vezet, de ahogy a Republikon is kitér rá, a felmérésben még nem tudtak konkrétan rákérdezni (az azóta már megnevezett) kormánypárti jelöltre, így csak általánosságban tudták szondázni a kormányoldali jelölt támogatottságát. Vitézy Dávid pedig még nem hivatalos jelölt.

Ezzel együtt Karácsony Gergelyre 55, Vitézy Dávidra 22, a kormánypárti jelölt 17, Grundtner Andrásra (Mi Hazánk) 4, míg, Brenner Kolomanra (Jobbik)  két százalék szavazna.

Kiemelt kép: Kocsis Máté / Fidesz