A „vonat” indulásáig minden hordóban lévőnek és abroncsnak egyetlen feladata van: hergelje a választókat.

A hergelés hasonló a nemzetközi ökölvívó mérkőzések előtt megszokotthoz, vagy mint ahogyan az a kutyaviadalok előtt szokás. Ez az egyetlen lehetőségük. Múltbéli teljesítményükre hivatkozni ugyanis végzetes lenne. A kormány érdemi bírálatához viszont nem eléggé felkészültek a felületes bírálat pedig visszafelé is elsülhet. Ehelyett marad, hogy a kormány cselekedeteinek mindig az ellenkezőjét kell mondani.

Hazánkban sem okoz fejtörést, hogy szétválasszuk a politikai osztály szereplőit szuverenista – patrióta és globalista – komprádor osztagokra. Egyszerűsíti a feladatot az egyik párt őszinte megnyilatkozása, amely szerint célja az Európai Egyesült Államok létrehozása (Demokratikus Koalíció) és hazánk besorolása ebbe az alakzatba. A globalista alakulat másik meghatározó rohamcsapata (Momentum) pedig akkor tette le a névjegyét, amikor a határainkon kívül élő magyarság etnikai alapú politikai szervezetei helyett a parlamenti választás előtt, az adott országban működő globalista pártoknak kampányolt. A hazai globalista-koalíció többi politikai alakulatát inkább az egyénre szabott politikusi túlélés, mint a választóval szembeni elkötelezettség vezeti. Teljesen világos, hogy „jobboldali” globalista-komprádor erők is működnek. Erről szól a „Fidesz árvák” mára már jól látható csapata.

Emlékezzünk csak Medgyessy ígéretére: azt mondta, hogy Orbánnál is jobban fogja támogatni a lakásépítéseket. Ebből lett a devizahitel. A „jóléti rendszerváltást” se felejtsük el, ami addig tartott, amíg az első Orbán-kormány által hátrahagyott milliárdok. Utána már az önkormányzatoknak kellett „kigazdálkodniuk” a béremelések fedezetét! Itt is tarolt a devizahitel, és mindenki eladósodott kötésig.

Boros Imre közgazdász

Patrióták és globalisták