Az egész világon a legjobban fertőzött terület az Európai Unió, az áldozatok 20 százaléka innen származik, az oltásokat tekintve Izrael is és a britek jóval előrébb tartanak, az átlagos átoltottság 7 százalék alatt van az unióban, tehát itt valami nincs rendben, elszúrták! – fogalmazott a ma reggel a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Orbán Viktor.

 

Elmondta: hogy mivel a 60 év felettiek vannak igazán nagy veszélyben, ezért úgy módosították az oltási sorrendet, hogy az ilyen emberek akkor is előrébb kerülnek a sorrendben, ha másoknál később regisztráltak. Egyelőre nem kell külföldi segítség, több ágyunk és lélegeztetőgépünk van mint bárkinek Európában, de sajnos egyszerre kell megküzdeni a vírussal és a baloldallal.

Morálisan vállalhatatlan, hogy emberek életével játszanának, amikor folyamatosan az oltás ellen beszélnek. Most annak van itt az ideje, hogy az országban mindenhol megkapják az oltást emberek. Aki nem rendelt keleti vakcinákat, ők kénytelenek várni. Ha nem rendeltük volna meg a keleti vakcinákat, akkor nagy bajban lennénk. Egyébként egyedül Magyarországon érhető el a világon ötfajta vakcina – hangsúlyozta.

Most is a szabadságunk forog kockán, mert egy sunyi ellenséggel küszködünk – emelte ki. – Ha összefogunk, akkor vissza fogjuk szerezni a szabadságunkat 2021-ben is.