Hiába tombol a járvány harmadik hulláma, a baloldali háziorvos nem hajlandó beadni az oltást a pácienseinek, még úgy sem, hogyha azt kifejezetten kérik tőle. – tudósít az Origo.

„Nem vállalom, hogy olyan vakcinákkal oltsam be a lakosokat, amelyeknek nincs EU-s engedélye” – ezzel indokolta döntését az Átlátszónak adott nyilatkozatában dr. Kiss Csaba a Pest-megyei Erdőkertes  háziorvosa, korábbi LMP-s országgyűlési képviselő, aki összhangban a baloldal oltásellenes kommunikációjával, az orosz és a kínai vakcinák alkalmazását „gyógyszerkísérletnek” nevezte, de szidta magát az oltási rendszert is. A Soros Györgyhöz köthető portál írásában egyébként végig háziorvosnak titulálta Kisst, pártpolitikai kötődéséről egyáltalán nem tett említést. Óriási pánik alakult ki az oltástagadó orvos miatt a Pest megyei településen, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy az idős emberek mikor juthatnak hozzá az életmentő vakcinához, ha egyáltalán hozzájutnak. Tovább folytatódik tehát a baloldal oltásellenes kampánya: már nemcsak támadják az oltásokat, hanem (túlzás nélkül állíthatjuk) közvetlenül is veszélyeztetik az emberi életeket. Erdőkertesen egyébként van egy másik háziorvos, aki folyamatosan oltja a lakosságot.

„Megdöbbenten értesültem arról, hogy Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos nem hajlandó beoltani a körzetéhez tartozó pácienseket koronavírus-fertőzés elleni vakcinával, még az ő kifejezett kérésükre sem!” – írja a baloldali háziorvosnak címzett nyílt levelében Tuzson Bence kormánypárti politikus, aki arra szólította fel Kisst, hogy „csatlakozzon azon háziorvos kollégáihoz, akik nap mint nap időt, energiát nem kímélve oltják a regisztrált pácienseket, ezáltal életeket mentenek”.