Az Origo információja szerint tegnap Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja.

Nagyon gyorsan kiderült, hogy a polgármester írásban sem átall hazudni, ugyanis Facebook-posztjához tömegével fűztek dühös kommenteket a kerületi polgárok. Miközben Szaniszló szerint „nem volt jelentkező” az oltásra, a polgárok jelezték, hogy a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást, pedig azt is elfogadták volna.

Ötször átírta, végül törölte felháborító posztját Szaniszló Sándor (Fotó: MH/Papajcsik Péter)

Csoda nem történt, mondhatni, ez várható a DK-s vezetésű településeken, városrészeken. Jó ideje dolgoznak azon, hogy a kínai vakcinával szemben kételyeket ébresszenek a polgárokban. Az, hogy miért éppen a kínai vakcinát nézik ferde szemmel Gyurcsány alattvalói, csak gyanítható. Az ellenzék arra játszik, hogy nem javuljon a járványhelyzet, ettől ugyanis politikai előnyt remélnek.

Sajnos a „minél rosszabb, annál jobb” alapon manipulálókat nem érdekli, hogy minden elmaradt oltás közvetlenül veszélyeztet embereket. A tények nem zavarják őket, úgy tesznek, mintha a Sinopharm oltóanyagot nem alkalmazták volna sok millió európai polgárnál anélkül, hogy bármilyen komoly mellékhatás jelentkezett volna. Nem érdekli őket az sem, hogy a legtöbb európai ország ma már szinte könyörög a kínai oltóanyagért. Nekik az a fontos, hogy nehezítsék a járvány elleni küzdelmet.

Szaniszló Sándor, miután eltüntette felháborodást keltő Facebook-posztját, a bevett szokásnak megfelelően a kormányra próbál mutogatni. 

Pedig tükörbe kellene néznie.