Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester szolgálatteljesítés közben, közúti közlekedési baleset következtében halt meg.

A IV. kerületi Rendőrkapitányság járőre mindössze 21 éves volt, amikor egy riasztáshoz igyekezve 2018. február 15-én éjjel a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében egy közúti közlekedési balesetben életét vesztette. A fiatal rendőr vétlen volt. Halálát követően Mátyás Balázs Tamás r. őrmestert Magyarország belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította.

Mátyás Balázs Tamás szülei fiuk emlékének méltó megőrzéséért indítványt nyújtottak be az önkormányzatnak, amelyet előbb a IV. kerületi képviselő-testületi ülésen, majd a Fővárosi Közgyűlés ülésén is megszavaztak.

Az egyhangú döntés alapján Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződés melletti közterület mostantól a Mátyás Balázs Tamás tér nevet viseli.

A tér ünnepélyes átadásával egybekötött megemlékezést a rendőrnapon, április 24-én tartották, ahol beszédet mondott a fiatalon elhunyt rendőr édesapja, valamint Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere.

Police.hu

Borítókép: Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester szolgálatteljesítés közben, közúti közlekedési baleset következtében halt meg
Forrás: police.hu