Hadházy Ákos függetlennek mondott képviselő ismét hazudott és rágalmazott. Ezúttal az Országos Mentőszolgálat volt a célkeresztjében: közösségi oldalán azt állítja, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”. A politikus állításaival szemben a valóság az, hogy a jelzett napon 2021. március 16-án az OSZM országosan 4369 feladatot látott el.

5918-as szám magyarázata: 2021.03.16. 0:00-tól 2021.03.16. 23:18-ig az Országos Mentőszolgálat 5918 beérkező telefonhívást kezelt.

Az OSZM felháborodottan jelezte saját Facebook-oldalán  „A mentőszolgálat ezekben a napokban rendkívüli terhelés mellett dolgozik, de bajtársaink példamutatóan helytállnak ebben a nehéz időszakban, így az Országos Mentőszolgálat működőképessége, a mentőellátás az ország minden területén biztosított. Kérjük Hadházy urat, hogy vonja vissza alaptalan vádjait, és a tisztelt politikai szereplőket, hogy valótlan hírekkel, információkkal ne ingassák meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát, ne hátráltassák a frontvonalban dolgozók munkáját ilyen és ehhez hasonló álhírekkel.”

Vezető kép: Szigetváry Zsolt / MTI