A kormány nem csak együttműködik az ellenzéki vezetésű városok polgármestereivel, de win-win (győztes-győztes) alapon jelentős gesztusokat is tesz, mint most Varga Judit miniszter. A miskolci származású vezető a polgármestert kérte fel egyetemi kurátornak. Facebook begyezésében ezt írja:

„A Miskolci Egyetem sikerességének egyik záloga, hogy az intézmény és a város szoros kapcsolatot ápoljon. Ezért szeretném felkérni Veres Pált, Miskolc polgármesterét a megüresedett kuratóriumi pozíció betöltésére, amely javaslatomról az alapítói jogokat gyakorló Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is tájékoztattam.

Mint ismeretes, Kriza Ákos, Miskolc korábbi polgármesterének januári halálával nemcsak egy, a városáért mindig tenni akaró politikust, de a Miskolci Egyetem kuratóriumának egyik tagját is elveszítettük. Hiszem, hogy az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, s amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének.

Ebben mi, borsodi emberek mindnyájan érdekeltek vagyunk!”