Hála több keresztény szervezet összefogásának, megjelent a 2019-es év Bibliájának választott, kimondottan a fiatal olvasókat célzó Biblia neked kiadvány és egy hozzá kapcsolódó online felület. A rendhagyó interaktív kiadás egy angol fejlesztés nyomán, több mint ezer fiatal körében végzett felmérés eredményének felhasználásával jött létre.

A Magyar Bibliatársulat új fordításának szövegével megjelent kiadvány kreatív dizájnelemeket, rövid tematikus összefoglalókat, QR-kódokat, videólinkeket, letölthető piktogramokat, egy adott felkészültséghez alkalmazkodó olvasási terveket és számos, a megértést és elmélyülést segítő online és offline segédanyagot is tartalmaz.

Ezen felül vannak benne egy adott értelmezési szinthez igazodó, megértést segítő bevezetők, bibliaolvasási tervek, kérdések, az adott korban való elhelyezést segítő idővonalak, valamint fontos információk a nehezebben érthető témákról. A jegyzeteléshez és rajzoláshoz alkalmas kreatív felületekkel is rendelkező kötetben több száz interaktív, elgondolkodtató feladat is található, amelyekkel a gyakorlatba is átültethetők az olvasottak.

„A Bibliában Jézus Krisztus életéről négy „célcsoportnak” négy eltérő megközelítésű evangélium található, ezért ne csodálkozzunk azon, hogy kétezer évvel később még inkább szükség van arra, hogy a teljesen más platformokon aktív fiatalok számára egyedi és sajátos megközelítésben tudjuk közel hozni a Szentírás üzenetét” – mondta el a kötet megjelenése és az összefogás jelentősége kapcsán dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója.

A bibliaolvasás új megközelítésének és a nyomtatott forma online felülethez való kapcsolásának köszönhetően a kötetnek Kárpát-medence-szerte fontos szerepe lehet az ifjúság körében az evangélium terjesztésében, az új típusú ifjúsági bibliaoktatásban. Az online felület itt érhető el.