Meghirdette harmadik évfolyamára is a képzést az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia. Április 30-ig várják azoknak a 21–30 éves fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének részt venni a tíz hónapos, egyedülálló, élményalapú képzésen.

Kereszténység, értelmiségi küldetés, hazaszeretet – ezen értékek mentén alakult az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia 2018-ban azzal a céllal, hogy képzése során hallgatóiban a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretet megerősítse, és olyan értelmiségi generációt képezzen ki a társadalom és a közélet javára, amely „kérlelhetetlen igényességgel” éli a maga lelki-szellemi életét. Magánéletében, családjában és szűkebb környezetében példamutató életet él, egyben társadalmi szerepvállalásai által tágabb környezetéért is felelősséget vállal, tevékeny alakítója a körülötte zajló társadalmi folyamatoknak.

Az első két évfolyam képzésének tapasztalatai alátámasztották, hogy a nemzetközi szinten is egyedülálló képzési struktúra kiválóan alkalmas az elmélyülés, intenzív belső szellemi-lelki élet és az aktív élményszerzés közötti tökéletes egyensúly megteremtésére, melynek köszönhetően a hallgatók nemcsak sokrétű tudásban, önismeretben, hanem a hitben és a kapcsolataikban is gyarapodnak.

A 10 hónapos képzés három alappillére a tíz tanulmányi modul, az oktatási egységeket megszakító tanulmányutak és a bentlakásos kollégiumi élet.

A széles körű képzés a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedi, kezdve a teológiától, az irodalmon, művelődéstörténeten és társadalomismereteken át egészen a politológiáig és a médiaismeretekig. Az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémián kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű képzés biztosítása, ennek megfelelően az oktatók a szakmájukban legmagasabban kvalifikált előadók, neves professzorok (többek között például Csath Magdolna, Balog Zoltán, Freund Tamás) akik az akadémia mellett más neves egyetemeken és intézetekben is komoly szakmai munkát végeznek.

A teljes cikk ITT olvasható.

Címlapkép: szenttamasakademia.hu