Még az ötvenes években kerengett Rákosi Mátyás kapcsán az a vicc, hogy egy ember bement a rendőrségre, mondván, nevet szeretne változtatni. Kérdi a rendőr, mi a neve? Tulok Mátyás. Mire a rendőr: megértem magát és milyen névre szeretne változtatni? Mire a válasz Tulok János.

Mindez csak azért jutott eszembe, mert ha Ferenc lennék, lassan én is gondolkodnék névváltoztatáson, mert amit Fleto produkál az csak a Gyurcsány névhez méltó, a Ferenchez nem.

Hogy mást ne mondjak a mai parlamenti produkciója igen sikeres volt. Egyrészt megfenyegette a kormánypárti képviselőket, mondván jövőre győzünk, nem lesz kegyelem, önöket el fogják vinni. Miközben a halálozási adatok miatt vonta kérdőre a kormányt, elmondta:

„Apám négyszer-ötször volt életében börtönben. Nem volt egy nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta”

Majd gyerekkori élményeiről mesélve elmondta, hogy édesanyjával meglátogatták apját a váci börtönben, akinek volt bűne, ez nem kétséges, de úgy véli, a mostani kormány bűne súlyosabb.

Puff neki Ferenc! Az alma nem esik messze a fájától. Így már értem, hogy az Apró család miért fogadta be. S ha már az őszinteségnél tartunk, képviselő úr, miért nem beszélt arról, hogy drága anyósával, Piri mamával mennyit sikerült összeharácsolni úgy rendesen, hogy a korábbi dolgokat ne hánytorgassuk fel.

Inkább szíves figyelmébe ajánlok egy rövid Mikszáthi gondolatot:

Mert az emberek nem követnek el bűnöket ok nélkül. A violák violamagból támadnak, a káposzták káposztamagból, a kolompérok kolompérból nőnek, a bűnök is bűnből nőnek.

 

A DK elnökének parlamenti felszólalásáról itt olvashatnak.