Hungarian Conservative címmel új, nemzetközi olvasókat célzó kiadvány jelenik meg április l5-én – írta a Mandiner. A Magyarországon kiadott, Magyarics Tamás professzor főszerkesztésével elinduló kéthavi folyóirat célja, hogy hazánk konzervatív gondolkodóinak a hangját képviselje a nagyvilágban.

A több nyugat-európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is megvásárolható folyóiratban elismert nemzetközi szakértők hazánkkal és a régióval kapcsolatos írásai is megtalálhatók lesznek.

A konzervatív építkezés magyar álláspontját közvetítő Hungarian Conservative elsősorban a hasonló eszmerendszert képviselő gondolkodóknak, politikai és üzleti döntéshozóknak kíván tájékozódási felületet nyújtani.

„Célunk, hogy kialakítsunk egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát. Amit leginkább szeretnénk átadni, az a magyar nemzeti értékek és a magyarság karaktere” – mondta Kiss István, a Hungarian Conservative főszerkesztő-helyettese.

A lapba elismert hazai újságírók, szakértők, valamint többek között olyan neves külföldi vendégszerzők írnak, mint például Boris Kálnoky, a Die Welt egykori tudósítója, Douglas Murray neves brit konzervatív publicista vagy Rodrigo Ballester nemzetközi jogász.

A cikkek a hungarianconservative.com online felületen is elérhetők lesznek , további exkluzív online tartalmak mellett.