Egy újabb hazugság-dimenzióba utazhatunk Jakab Péter Jobbikos (Ballikos) pártelnökkel. Miután Facebook-profilján ezt írja:

„Nemrég levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent. Elnök asszonytól azt kértem, hogy az Európai Unió ne a tolvaj magyar kormánynak adjon újabb, ezúttal 40 millió eurós segélycsomagot a válság kezelésére, mert abból nem a bajba jutott magyarok fognak részesülni, hanem kizárólag az Orbán-család. Azt javasoltam, hogy a pénzt kapják meg közvetlenül a magyar dolgozók. Tegnap megkaptam elnök asszony válaszát, melyben biztosított arról, hogy ismeri a magyar viszonyokat, és az Unió ellenőrizni fogja, hogyan használja fel a kormány az újabb támogatást.”

 Miért hazudik Jakab nyilvánvalóan, vagy ha már kamuzik, miért teszi oda saját csúsztatása mellé Ursula von der Leyen eredeti levelét. Abban ugyanis az Európai Bizottság elnöke egyetlen szóval sem állítja, hogy a magyar kormány pénzköltését külön vizsgálná, csupán arról ír általánosságban, minden tagállamra vonatkoztatva, hogy a rendelet értelmében a Bizottság intézkedéseket javasolhat a Tanácsnak, ha megállapítást nyer, hogy a jogállamiság elveinek valamely tagállamban történő megsértése kellően közvetlen módon érinti vagy súlyosan veszélyezteti az uniós költségvetés hatékony és eredményes pénzgazdálkodását vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét”.

De ennél is ordasabbat kamuzik Jakab akkor, amikor így idézi Von der Leyent: „Biztosított arról, hogy ismeri a magyar viszonyokat.”

A válaszlevél csatolt magyar fordításában (nem tudjuk, vajon a „C” típusú angol középfokú nyelvvizsgával bíró Jakab fordíthatta, vagy segítséget kérhetett-e az angolul egyáltalán nem beszélő Karácsony Gergelytől…) szó szerint így hangzik az EB-elnök mondata:

„Tisztában vagyok a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel.”

Persze ne legyenek illúzióink arról, hogy a csúsztatással és a levelezgetéssel mi volt Jakab célja: bemószerolni saját hazáját Brüsszelben, amelyet az általa vezetett párt több mint 10 évig köpködött.

A címben jelzett filmben Jakab tűzoltó készülékeket jár a társával ellenőrizni vidékre.  Isten óvja azt a házat, ahol ő ellenőrzi a poroltókat! Esetleg Rolex órában!

 

Forrás: 888.hu