Miközben a kampányban az önkormányzati ingatlanok eladása ellen tiltakozott és a szociális bérlakások felújítását ígérte, aközben már 1,6 milliárd forint értékben adta el a VIII. kerület ingatlanvagyonát Pikó András ellenzéki polgármester. Csak idén 40 bérlakás értékesítéséről született döntés. Még a Város Mindenkié csoport is tiltakozik ez ellen, pedig annak a vezetője a Karácsony-tanácsadó Misetics Bálint.

Sára Botond, Józsefváros korábbi, a Mandiner által megkeresett fideszes polgármestere szerint arról van szó, hogy Pikó, mindössze üres kampányígéretnek szánta a kerületi lakásállomány fejlesztését.

A baloldali városvezetés lakáspolitikájában csak vagyonfelélés látszik, fejlesztések egyáltalán nem. Gyakorlatilag megszűntek a bérlakás- és a társasház felújításokra szánt támogatási és pályázati formák, amelyekre 2019-ben még kétmilliárd forint állt rendelkezésre – mutatott rá Sára Botond.

Pikó az önkormányzatok kivéreztetéséről szóló ellenzéki narratívát használja fel mindennek indoklására, azonban tény, hogy kifejezetten jó állapotban adtuk át a város költségvetését, 13 milliárd forint volt az önkormányzat számláin – emlékeztetett Sára Botond.

Pedig Józsefváros idei költségvetése 4 milliárd forinttal több, mint 2019-ben. Ehhez képest fejlesztés nincs, csak az önkormányzati vagyon elherdálása – fejtette ki a korábbi fideszes polgármester.