A Mathias Corvinus Collegium a magyarországi és kárpátaljai központok mellett több erdélyi városban is várja a diákokat, akiknek két programot kínál.

Az általános iskolások a félév során belepillantanak majd a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is. A Fiatal Tehetség Program egészen nyolcadikos korukig kíséri el a diákokat.

A Fiatal Tehetség Program 2020-ban kezdte meg működését Sepsiszentgyörgyön, idén szeptembertől pedig a következő erdélyi városokban érhetők el: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti. A programra 2021. augusztus 30-ig lehet jelentkezni, amelynek feltétele a szülői ajánlás.

A Középiskolás Program keretein belül kínált témák palettáján megtalálható a modernkori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség- fejlesztő kurzusok is. Az online képzés mellett a felvételiző diákok maguk választják ki, mely városok szakmai rendezvényeit kívánják látogatni.

A Középiskolás Program 2013-ban kezdte működését Erdélyben, idén ősztől a program tevékenységei az alábbi erdélyi városokban lesznek elérhetők: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely. A Középiskolás Programra 2021. június 13-ig lehet jelentkezni.

A jelentkezés pontos menetéről, valamint a programokról a Mathias Corvinus Collegium honlapján (mcc.hu) olvasható bővebb információ.

Forrás: