Alig lehet ember az országban, akinek a családját, vagy ismerőseit ne mentették volna meg a mentősök. Leírhatatlanul kemény és embert próbáló munka az övék és közülük is alighanem csak a megszállottak, a “szent őrültek” tudják ezt a munkát éveken át elvégezni.

Ma, a mentősök napján Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte mind a 8500 magyar mentődolgozót és köszönetet mondott nekik Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője is.

A miniszter a közösségi oldalra feltett videójában elmondta, hogy a járvány kezdete óta az Országos Mentőszolgálat a járvány ideje alatt 152 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan fertőzött betegnek nyújtottak segítséget és mint 1,2 millió ember járványügyi mintavételét végezték el. Kásler Miklós kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosak a fejlesztések.

Több mint 1000 új mentőautót szereztünk be, 107 jelentősebb mentőállomás felújítása történt meg, 34 új mentőállomást építettünk, valamint 14 mentési pont létesült. Tavaly a mentők több mint 42 millió kilométert tettek meg a betegekért és ötbb mint 1800 sikeres újraélesztést végeztek el.

Munkájuk során a mentőknek kellett az elsők között a megváltozott egészségügyi helyzethez alkalmazkodniuk, és akár egész nap teljes védőfelszerelésbe öltözve küzdeniük a vírus ellen – emelte ki Simicskó István.

Olvasóink nevében mit mást is tehetnénk hozzá: köszönjük, szívből köszönjük, kedves mentősök!

Az Origo alapján. Kép: Karcfm