Az oltásokra jelentkezést szorgalmazza Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Csizmadia László CÖF-CÖKA alapító elnöke közös közleményében.

Tisztelt Honfitársaink!

Magyarország Kormányának következő célja, hogy 5 millió beoltott magyar ember legyen. Elegendő vakcina áll rendelkezésre, képesek vagyunk mindenkit beoltani, csak azon múlik a siker, hogy jelentkeznek-e az oltásra!

Ezért arra biztatjuk, hogy amennyiben még nem tette meg, regisztráljon az oltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon.

Továbbiakban ezúton tájékoztatjuk, hogy az oltakozás további felgyorsítása érdekében minden regisztrált számára elérhetővé vált az online időpontfoglaló is a kórházi oltópontokra. 

Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu.  

A felületen mindig az aktuálisan rendelkezésre álló vakcinára lehet időpontot foglalni. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud jelentkezni.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak  tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. (A regisztrációval kapcsolatos hasznos ismereteket a következő linken találja meg: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/nyitva-van-az-online-idopontfoglalo-az-oltasra.)

Az alábbi felületen megtekintheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/.

A fokozatos újraindítás következő lépései az elért 4 millió beoltott után hatályba léptek, a részleteket tartalmazó kormányrendelet megjelent.

A magyar oltási program európai összehasonlításban is kiemelkedően eredményes, előrehaladtával pedig további döntések születhetnek a mindennapi élet és a gazdaság újraindítása érdekében. 

A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos a megbetegedés ellen, és biztonságos!

Védjék meg saját magukat, családjukat, hozzátartozóikat! Érjük el az 5 millió beoltottat minél hamarabb!

 

Az oltás életet ment!

 

Üdvözlettel:

Nyitrai Zsolt
Csizmadia László