A Magyar Atlétikai Szövetség 6-10 éves gyerekeknek indít atlétikai programot. Mindezt a Budapesten rendezendő 2023-as világbajnokság jegyében szervezik.

Ennek a korosztálynak a játékos feladatok és a versenyzés élménye a legfontosabb, amit a szervezők is pontosan tudnak, így a program erre épül. Az egyesületekben felkészült, szakképzett edzők várják a kisiskolásokat és segítségükkel akár az iskolán belül vezethetnek foglalkozásokat, fejleszthetnek alap mozgásokat a testnevelő tanárok is. Szeptemberben többszintű versenyrendszer indul, amelybe akár más sportágakból is jelentkezhetnek gyerekek.

Az atlétika olyan sportág, amely kiterjedt egyesületi rendszere, jó infrastruktúrája és a korai szakaszban alacsony eszközigénye miatt minden gyerek számára könnyen hozzáférhető. Nem véletlenül nevezik az atlétikát a sportok királynőjének,

A Kölyökből Atléta Programról Zsivoczky Attila edző többek között azt mondta:

„Minél több gyermek ismeri meg az atlétikát, annál több fiatalnak lesz kedve atletizálni, annál nagyobb lesz az a bázis, amiből a magyar atlétika meríthet a későbbiekben. Mi azt valljuk, hogy az atlétika olyan mozgásformákat tartalmaz, amivel minden fiatalnak érdemes megismerkednie. Legyen akár később labdarugó, vízilabdázó vagy öttusázó, olyan alapokkal tud tovább lépni, ami nagyon hasznos a későbbi karrierje szempontjából. A világbajnokság ezáltal nem csak az atlétikát segíti, hanem az egyetemes magyar sportot”.

A kezdeményezésről bővebben itt olvashatnak.

Fotó: pxhere.com, origo