A Demokratikus Koalíció január 16-án indított online petíciót a kínai vakcina ellen. Ezt április első napjaiban eltüntették és akkor azt hihettük, hogy meggondolták magukat.

Abban reménykedtünk, hogy rájöhettek: az oltásellenesség jövőre nem hoz nekik szavazatokat.  Hogy legalább most, legalább egyszer felülemelkednek magukon és belátják, hogy az ország többségének beoltása nem (csupán) a kormány, hanem Magyarország érdeke. Benne megannyi globalista (vagy semmilyen) érzelmű szavazóval.

Hiú ábrándokat kergettünk. Merthogy a minap jött Nemtudomka (miniszterelnök-jelölt-jelölt) és ismét csak elővette a Sinopharm-vakcina ellen hangoztatott panelt, imígyen: „honnan tudja vagy tudhatná bárki, hogy a kínai vakcina hasznos?”. Kérdezte ezt Nemtudomka, legalább 160 millió adag beoltása után.

Erre Dömötör Csaba, képviselő, parlamenti államtitkár a következőképpen reagált a közösségi oldalán:
“Mondjuk onnan lehet tudni, hogy

1. A magyar szakemberek részletesen megvizsgálták és ezek alapján engedélyezték – más országok hatóságaihoz hasonlóan.
2. A nyilvános – oltás utáni fertőzésekre vonatkozó – adatok is alátámasztják a hatásosságát. Csakúgy, mint minden más idehaza használt vakcináét.
3. Abból is levonhatna következtetést, hogy az oltási program előrehaladtával az új megbetegedések száma 500 alá csökkent, gyakorlatilag a szeptember közepi szintre.
4. Dobrev Klára akár azt is figyelembe vehetné, hogy az Egészségügyi Világszervezet is megadta az engedélyt a Sinopharm vakcinára, amely szerintük hatásos és biztonságos.
5. Nem mellékes körülmény, hogy a WHO részletes állásfoglalásában egyértelművé tette, hogy az említett oltóanyag az időseket is védi.

Szóval csak az nem tudja, hogy mentenek-e életet ezek a vakcinák, aki nem is akarja tudni. Sok lehetőségük lett volna lejjebb tekerni, vagy ejteni a vakcinák elleni kampányt, de nem tették.

Aki járvány idején vakcinák ellen kampányol, az sok minden másra is képes. Járvány alatt és azon túl is.”