Visszavonulót fújt V. Naszályi Márta polgármester, miután az I. kerületben akkora felháborodást okozott a tervezett buszparkoló építésének ötlete, hogy a Párbeszéd politikusának lemondását követelték.

A Budavári Önkormányzat határozatlan időre felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat – közölte az I. kerület polgármestere a Facebook-oldalán.

V. Naszályi Márta szerint a buszparkolóval az egész kerület nyerne, és “nemcsak az évi több százmilliós nagyságrendű – a kerületre fordítható – bevételt, amit a parkoló előzetes számításaink alapján termelne”.

Hozzátette: az a cél vezérelte őket, hogy mentesítsék a budai Várat, a Gellérthegyet és a kerület egészét a koronavírus-járványt megelőző turistabuszkáosz alól. Az elmúlt hónapban a kerületben megannyi lakossági és szakmai egyeztetést folytattak a projekttel kapcsolatban; számos valós aggodalmat és felvetést hallgattak meg és építettek be a tervezési folyamatba – jelezte a politikus.

Ugyanakkor több olyan támadással is szembesültünk, amelyek ezeket az aggályokat politikai célokra és félelemkeltésre használták fel – tette hozzá. A polgármester közölte: közben a MÁV-val való hosszas egyeztetés és a testületi döntés után az általa aláírt szerződést a MÁV, ígéretei ellenére – nem ismert okokból – szerdáig nem írta alá.

Mivel ekkora jelentőségű beruházást ilyen fokú bizonytalanságban nem lehet előkészíteni”, V. Naszályi Márta szerdán visszakérte a tervezett buszparkoló területére vonatkozó bérleti szerződést a MÁV-tól.

Egyúttal a buszparkoló előkészítési munkáit határozatlan időre felfüggesztették – fűzte hozzá.

V. Naszályi Márta csupán másfél éve polgármester, de már most több ciklusra elegendő botrányt tudhat a háta mögött. “Zöld” politikusként az első intézkedése fakivágással kapcsolatban született, majd a fák mellett a fideszeseket is száműzte volna a Várból. A lakók életének ellehetetlenítése azonban nem fulladt ki a bérlakási rendszer átszervezésében: kampányolt már a Várnegyed rekonstrukciója ellen, legújabb ámokfutásával pedig az utolsó csepp is betelt az I. kerületben élőknél. Már több ezren tiltakoznak a lakóövezetek közé tervezett gigantikus, 62 állásos, napi több száz buszt fogadó turistabusz-pályaudvar ellen, amelyet V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester akar megvalósítani a Déli pályaudvarnál. Ezt már nem tolerálnák a helyi civilek, és úgy tűnik, mindössze másfél év alatt elsöpri a népharag a párbeszédes polgármestert.

Forrás és kép: Pesti Srácok