Az egészséges és ízletes ételek sorában ezen a héten azt mutatja be Buday Péter, hogyan készítsünk vaníliás túrókrémet, ananászos kókuszos túrókrémet, illetve túrókrémet diákcsemegével . A séf “tanítványa” ezúttal is Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora.RECEPTEK:

Vaníliás Túrókrém 

A túrót áttöröm, és összekeverem a joghurttal. Ízesítem sült alma krémmel, és mézzel. Vanília aromát keverek bele. Természetesen nagyon finom benne a reszelt citrom és narancshéj is. Friss almát vagy körtét adok hozzá.

400 g sovány tehéntúró

100 g joghurt

1 db citrom vagy narancs reszelt héja

100 g sültalma krém

40 g méz

15 ml vanília aroma vagy ½ rúd vanília

Ananászos kókuszos túrókrém

A túrót áttöröm, és összekeverem a joghurttal. Ízesítem sült alma krémmel, és mézzel. Kevés vanília aromát is keverek bele. Hozzá adom a az apróra vágott ananászt. Ha lehet, akkor frisset, mert nincs benne hozzáadott cukor. Belekeverem a reszelt kókuszt. Egy citrom, vagy egy  narancs héját is belereszelem.

Figyelem itt megváltozott a túró és a joghurt aránya, mert a kókusz sok nedvességet szív fel.

250 g sovány tehéntúró

150 g joghurt

50 g kókusz reszelék

150 g friss ananász

1 db citrom vagy narancs reszelt héja

100 g sültalma krém

40 g méz

8 ml vanília aroma vagy ½ rúd vanília

Túrókrém diákcsemegével 

A sovány tehéntúrót áttöröm, és összekeverem a joghurttal. Ízesítem sült alma krémmel, és mézzel. Kevés vanília aromát is keverek bele.  Belekeverem a diák csemegét, és adok még hozzá egy kevés aszalt gyümölcsöt.

350 g sovány tehéntúró

150 g joghurt

100 g diák csemege

50 g aszalt gyümölcs

1 db citrom vagy narancs reszelt héja

100 g sültalma krém

40 g méz