A fenti kép egy folyamat része. A folyamat pedig az ún gender ideológia bevezetése, szép szóval, vagy egyre inkább erővel, bármit is jelentsen az. Eszünkbe juthat Reb Tevje, a tejesember a “Hegedűs a háztetőn”-ből, amint az emberi életben elengedhetetlenül fontos hagyományok ápolásáról és azok megtartásáról énekel. (Tradition – dal)

Nos, a képen látható felirat, amely szerint ez már a “Next gen EU” ahol nincsenek hagyományok, mert az új világban az új generáció már a gender alapján nőne fel. Már ha hagyjuk. Mi is, a lengyelek is, mások is.

Ugyan mire gondolhatott és mire taníthatja a hét gyermekét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki Twitteren osztotta meg üzenetét, miszerint az Európai Unióban mindenkinek szabadon kellene élnie és szeretnie. És mit akar elérni Michal Šimečka szlovák liberális EP-képviselő, aki szerint a gender kérdésben az EU-ban „veszélyes trend” van kibontakozóban, amely Magyarországról származik. „A magyar az apa férfi, az anya nő gyakorlatot folyamatosan copy pastelik más országokban” – fogalmazott, szorgalmazva, hogy ahol az uniónak hatásköre van, igenis fel kell lépni a fekete bárány tagállamokkal szemben.

„Az Európai Bizottság minden egyes tagállamban vizsgálja az LMBTQI-közösség helyzetét, az uniós jogszabályok, illetve EU-finanszírozta projektek végrehajtásánál ugyanis maximálisan tiszteletben kell tartani a diszkrimináció-mentesség elvét” – fogalmazott Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős máltai biztosa az Európai Parlament LMBTQI-jogokkal foglalkozó munkacsoportjának tegnapi eseményén, amit a homofóbia, a transzfóbia, a bifóbia és az interfóbia elleni világnap alkalmából tartottak.

Hogy mindez hova vezet, ma még nem tudjuk. De olyan, mint egy vírus, amely ellen – úgy tűnik – nincs orvosság. És azokat is megfertőzheti, akik eddig ragaszkodtak a normalitáshoz és ahhoz, hogy vannak nők és vannak férfiak.

Meg persze vannak olyanok, akik egyiknek sem tartják magukat, mint az a vasúti szakszervezeti vezető, aki Londonban feljelentette a kalauzt, aki “hölgyeim és uraim” megszólítással köszöntötte az utasokat.

Pedig: mi köze hozzá? Mint ahogy nekünk sincs ahhoz közünk, ha valaki tehénnek képzeli magát és naponta füvet legel. Csak ez maradjon az ő magánügye, mint az összes LMBTQI stb.- tagé. Éljenek boldogan, de minket hagyjanak békén és főként ne akarják ránk erőltetni a másságukat.

Mert a “másság” önmagában még nem érték, amit védeni kell.