Tudatosan kell gondját viselni a teremtett világnak, és elengedhetetlen, hogy erre a gyermekeket is megtanítsuk – közölte a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel.

Simicskó István emlékeztetett, idén hetedszer ünneplik meg hazánkban a magyar természet napját. „Sok alkalom van, amikor a teremtett világ értékeit állítjuk a középpontba, de a mostani kiemelkedik közülük” – fogalmazott, hozzátéve, a „mai jeles napot ugyanis a civil összefogás, a magyar emberek természet iránti szeretete hozta létre”.
Kiemelte, a magyar természet napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az „anyatermészet kincseire, melyek ajándékaiból mi is nap mint nap részesülünk”.
„A minket körülvevő világ erőforrásait – mint amilyen az ivóvíz, a termőföld, a nyersanyagok – legtöbbször magától értetődőnek vesszük”, ezért fontos megérteni, hogy „gyermekeink csak akkor élvezhetik ezeket a felbecsülhetetlen kincseket a jövőben, ha jó gazda módjára bánunk a természettel” – fejtette ki Simicskó István.
A kereszténydemokrata politikus aláhúzta, „emberként kell viselkednünk, nem pedig fogyasztóként”.
„Bár valamennyien osztozunk a Föld adományain, védelme, megőrzése is mindannyiunk közös feladata” – közölte.
Simicskó István szerint mindenki a maga lehetőségei szerint tud tenni azért, hogy ez a felbecsülhetetlen kincs ne sérüljön, hanem inkább tovább gyarapodjon.
„Egészségünk, életünk kulcsa a minket körülvevő természet, vigyázzunk rá, hiszen így vigyázhatunk magunkra és egymásra!” – zárta közleményét a kormánypárti politikus.

MTI

Foto: magyarmezogazdasag.hu