Ismerjük a szállóigévé vált mondást: a tények makacs dolgok. A DK-sok is ismerik, csak nem érdekli őket. Sem a tények nem érdeklik, sem az nem zavarja őket, ha úgy hazudnak, hogy mindenki lássa, hazudnak. Ezt teszik 2006. október 23.-ával kapcsolatban is. Előbb Gyurcsányné állította, hogy több rendőr sérült meg, mint tüntető, most a mutogatós bácsi hazudott jókorát, aki szerint a Fidesz megemlékezői gyújtogattak.

Erre a kapitális hazugságra reagált közösségi oldalán Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője:

„Ha Gréczy Zsolt inkább a korabeli lapokat markolászná gyakrabban, nem beszélne sokadjára ostobaságokat a 2006 őszén történt eseményekről.

A DK legalján található emberek egy ideje azt szajkózzák, hogy 2006 október 23-án az Astoriánál megemlékezők autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, és rátámadtak a békésen snóblizó karhatalmistákra. Erre a hazugságvonatra ült fel Gréczy és egy Föld S. Péter nevű régi kommunista propagandagyáros. Veretes gondolatmeneteikben a tényhamisításaik mellett cinikus hangnemben vették szájukra még az édesanyámat is. Tették ezt nyilván azért, mert ők a “legeurópaibb párt” hangadói. De ez a kisebbik gond, ez a saját szegénységi bizonyítványuk.

A nagyobbik gond a Gyurcsányt mentegető hazugságaikkal van. Gyurcsány ugyanis bűnös, és az is marad. Hiába gondolják ezek, hogy a 2006-os eseményeket majd sokan elfelejtik, vagy – a régi kommunista szabály szerint – a múltat majd végképp eltörölhetik. Nem fogják tudni, akárhányszor, akármilyen idegesen ismételgetik a hazugságaikat. Gumilövedék, lovasroham, füstgáz és vér. Ez Gyurcsány teljesítménye.

Gréczy Zsolt meg személyeskedhet, de talán jobban tenné, ha befejezné a hazudozást, és néha az akkori állami erőszakról szóló dokumentumokat is kézbe venné.”

(Címkép: MTI/Máthé Zoltán)