Nagyon úgy fest, hogy kétféle nyugállományba vonult állampolgár létezik. Vannak ugye a nyugdíjasok, akik közül ugyan nem mindenki elégedett mindennel, de képesek meglátni a jót is, és vannak a bigott bolsevikok, akiknek soha semmi sem elég jó, ha konzervatív a kormány, és minden remek, ha globalista. Na ők a nyuggerek.

A nyuggerek között szép számmal akadnak olyanok, akik a pártállami időben vígan élték az életüket – persze mások rovására -, párt- és állami vezetők voltak, de legalábbis a “pórnépnél” magasabb tisztséget betöltők. Vannak volt munkásőrök és csatolt részeik, volt katonatisztek, operatív “személyek”, olyan értelmiségiek, akiknek remekül bejött a cucilizmus. És persze vannak olyanok is, aki – már elnézést a kijelentésért – annyira sötétek, hogy még a Holdat is elhomályosítanák. Utóbbiak azok, akiket jól beetettek az előbbiek, akik önállóan képtelenek felismerni, hogyan játszik velük a gyűlölködő, magyarellenes, az országot idegen érdekeknek bármikor (persze nem bármennyiért) kiszolgáltatni hajlandó hulladékok.

Mindez azért jutott eszembe, mert véletlenül elolvastam az úgynevezett “Nyugdíjasok Pártja 50+” nevű akárkik közleményét. Valamikor 2017-ben alakultak és azóta vélhetőleg illegalitásba vonultak, mert soha nem lehetett hallani róluk. Igyekeznek azt a látszatot kelteni, mintha függetlenek lennének a pártoktól, de jól érzékelhetően nem azok.

És követelnek. Szívük joga, ki-ki harcoljon saját érdekeiért, csak ne tegyen úgy, mintha az, amit követel, még nem valósult volna meg.

Úgy tesznek.

Mindjárt azzal kezdik, hogy vágyálmuk a 2022-es kormányváltás. Nem így fogalmaznak, de csak így lehet érteni. Mert akkor ugye megtörténhet az “igazságos, emberi nyugdíjrendszer megalkotásának megkezdése, és az első 100 napban a mai rendszer legsúlyosabb hibáinak korrigálása”.

Követelésük első pontja a nyugdíjak értékállóságának biztosítása. Hahó, öreganyám, figyelj csak, öregapám, hát ez már ma is így van, nem tudtad? Nem is kellene utána olvasni (öreg, romló szemeknek ez nem mindig könnyű), csak nézd meg a 12 évvel ezelőtti és a mai nyugdíjszelvényedet.

Másodszor: lehessen nyugdíj mellett munkát vállalni. Na de míly csoda, most is lehet! Ezt se tudtad?

Mi van még? Ja, hogy “a nyugdíjak mértékének tükröznie kell a kívánt, helyes értékrendet, a képzettséget, a felkészültséget, és az össztársadalmi hasznosságot”. Milyen igaz. Csak éppen ez sincs másként.

Az persze igaz, hogy az oly nagyon visszavágyott szoci időkben ezek közül egyik sem volt szempont, és tény, hogy gyalázatosan alacsony fizetésekért dolgoztatták a haveri körhöz vagy a párthoz nem tartozókat, amiért is a nyugdíj is gyalázatosan alacsony maradt, de emlékezzetek csak, kik is voltak azok az elvtársak? Kinek köszönheti a nyugdíjasok egy – valóban nehezen élő – része a nyomorúságot?

Igen, bizony, a mai globalisták elődeinek. Sőt, a még ma is politizáló ex-komcsiknak. Közéjük tartozott szeretett pártvezérük, a Gyurcsány nevezetű és b. nejének felmenői is! Őket akarnátok visszahozni? Lehetetlen, hogy elfeledtétek, amikor hatalmon voltak, mindjárt lenyúlták a 13. havi nyugdíjatokat.

Az idős kor nem feltétlenül jár együtt a demenciával, emlékezni pedig nem lehetőség, hanem szükséges önvédelem. Persze vannak, akiknek a memóriája már nem a régi – de azok menjenek orvoshoz és ne alapítsanak pártot. Vagy ha mégis, kérdezzék meg azokat, akik nem szenilisek.

Szerencsére a nyugdíjasok nagy többsége nem az.