Nagyon is aktuális a most színpadra készülő musical, hiszen labdarúgó csapatunk hősies küzdelemben kiváló eredményeket ért el az EB meccseken. Ilyenkor minden magyar szívben legalább egy dobbanás erejéig megjelenik az Aranycsapat képe.

A barátságról, a hazaszeretetről, az önfeláldozásról, de kicsit a jó értelemben vett csibészségről is szól a Szegedi Szabadtéri Játékokon Puskás, a musical. 22 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, tűzijáték, artisták és 120 négyzetméter ledfal, ez mind, és ennél sokkal több amit láthatnak a nyári színház kedvelői.

A világ leghíresebb magyar embere, Puskás Ferenc 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó-válogatottban: a Magyarország-Ausztria mérkőzésen az első válogatottbeli gólját is megszerezte. 1961. május 18-án Puskás négy gólt lőtt a Real Madrid–Eintracht Frankfurt mérkőzésen, a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjében: ennyi gólt azóta sem rúgott senki a BEK/BL-döntők történetében!

A Puskás-musical a legismertebb magyar ember – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel, és állít nekik méltó emléket.

A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon július 17-én és július 18-án, egyaránt 21.00 órai kezdettel mutatják be a nagy sikerű musicalt, amihez most egy új szereplő is csatlakozik: Nemcsák Károly fogja játszani Farkas Mihály szerepét.

Forrás. Puskás,a musical

Forrás. Puskás,a musical

Az előadásnak nyílt próbája is lesz július 15-én, amire ingyenesen lehet regisztrálni az [email protected] címen, július 11-én éjfélig.

Az előadásokról további információ a musical honlapján és közösségi oldalán elérhető.

Forrás. Origo.hu

Kiemelt kép: Puskás, a musical