„És fölzeng a világ” címmel, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó kortárs művészeti kiállítás nyílt hétfőn az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) székházában Budapesten.

Monszpart Zsolt, az EMET főigazgatója a kiállítás megnyitóján azt mondta: az intézmény fő küldetése hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek a saját kreativitásukkal, tehetségükkel, szakértelmükkel a lehető legjobban boldoguljanak itthon és a Kárpát-medencében. Ennek szellemében kérték fel a kiállító művészeket, hogy segítsék a remekműveikben megformált üzenettel a lelki felkészülést az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzeti Kulturális Alap és a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításának megnyitóján Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek arról beszélt: ahhoz, hogy a lelkünk a normalitáshoz visszatérjen, a bizalomnak kell helyreállnia az orvoslásban, a gyógyszergyártásban, a tömegtájékoztatásban, a közintézményekben, a nemzetközi együttműködésben. Hangsúlyozta, hogy elszigetelt egyénként hatékonyan nem nézhetünk szembe a természet erejével, így a járványokkal sem.

„A keresztény művészet nélkül nem tudunk művészetről beszélni, hiszen az alapfogalmakat a keresztény művészet fektette le” – mondta a megnyitón Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, hangsúlyozva, hogy minden, ami az ember életét felemeli, ami az isteni parancsolatnak megfelel, azaz egyháztól indult ki.

Forrás: MTI

Fotó: EMET, MTI/Balogh Zoltán