Kukurikú szólt a nyaraló Kakas, tiltsák be a harangot és a kakast! Ez sajnos nem vicc. Balatonberényben a nyaralók tiltakoztak és petíciót írtak a polgármesternek, hogy szüntessék be a kora reggeli harangozást, mert nem tudnak pihenni. A polgármester az egyházzal egyeztetett, így a nyár végéig nem lesz kora reggeli harangozás.

Persze a nyaraló Kakasok ezzel nem álltak meg, mint kiderült a kakasok reggeli kukorékolása is zavarja őket, azt is be akarják tiltani.

Természetesen a helyieket megdöbbentette, hogy nincs harangszó reggel és ezzel nincsenek egyedül, legalábbis a józan gondolkodásúak egyetértenek velük.

Magunk között szólva, tiszteltetem a polgármestert, no meg azt az egyházi személyt, aki rábólintott egy nagyszájú kisebbség üvöltözésére. Mert kérdem én, valaki arra kényszerítette őket, hogy a Balatonnál vegyenek nyaralót, vagy oda menjenek pihenni? Nem hiszem. Ha pedig úgy döntöttek, hogy mégis ott nyaralnak, akkor alkalmazkodjanak a helyi szokásokhoz.

Ugyanis ez az a liberális kisebbség, amelyik sarkából fordítaná ki a világot a maga képére formálva, s ne higgyük, hogy a harang elnémításával megállnak. Jól mutatja ezt a kukorékolás betiltásának követelése, majd jön az újabb petíció, a kutya ugatásra, a madárcsicsergésre, mert attól sem tudnak aludni.

Mint tudjuk, a szemétdombon a kakas az úr, de nem lenne jó, ha mindenütt szemétdomb lenne, mert akkor minden hagyomány és érték eltűnik, ahogy Balatonberényben a harangszó.

Fotó Pixabay