Csak a Berchtesgadener Ache folyóban a vízszint már 1,5 méterrel magasabb annál, mint amit előrejeleztek.

Az árvíz miatt szükségállapotot hirdettek Bajorország délkeleti részén – jelentette be a válságkezelés stábja Traunstein városában szombat este. A szükségállapot Berchtesgaden járás területét érinti. Különösen nehéz a helyzet Berchtesgaden és Bischofswiesen településeken. Számos házat elöntött a víz. A lakosoknak azt tanácsolták, hogy hagyják el az épületek alsó szintjeit, és ne menjenek az utcára. Becslések szerint a Traun és a Tiroler Achen folyók vízszintje vasárnap este meredeken emelkedhet. Csak a Berchtesgadener Ache folyóban a vízszint már 1,5 méterrel magasabb annál, mint amit előrejeleztek.

A Nyugat-Európát sújtó áradásokat a Bernd nevű ciklon okozta, amely meleg és nedves levegőt szállított a térségbe, és sok helyütt napokig tartó esőzést okozott. A hét elején a Németország nyugati részén bekövetkezett áradásokban már több mint 140 ember meghalt, és súlyos anyagi károk keletkeztek. Komoly fennakadások vannak a vasúti és a közúti közlekedésben

Forrás és kiemelt kép: MTI/AP/Michael Probst/mandiner.hu/illusztráció

Kiemelt képen: Vízben elmerült autók az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Erftstadtban 2021. július 17-én. Németországban a koblenzi rendőrség közlése szerint eddig 90 ember vesztette életét a természeti katasztrófában Rajna-vidék-Pfalz tartományban. Előzőleg 43 halálos áldozatot jelentettek Észak-Rajna-Vesztfália tartományból.