2021 januárjában lépett életbe Kaliforniában az a törvény, amely lehetővé teszi a magukat nőként azonosító férfi raboknak, hogy áthelyezzék őket női börtönökbe – írja a V4NA. Azóta csaknem 300 áthelyezési kérelem érkezett, amelyek közül csupán hatot nem bíráltak el, a többit engedélyezték.

Úgy tűnik, az elmebetegségnek már nem csak politikai, de bírósági szakasza is létezik, legalábbis erre enged következtetni a kaliforniai törvény elfogadása. Most még csak 20 férfi rabot helyeztek át női börtönökbe, az eredmény máris magáért beszél: a magukat nőnek kikiáltó férfi rabok több esetben is erőszakoskodtak a valóban nőnemű rabtársaikkal.

Erre mit tesznek a nagyszerű hatóságok? Nem, dehogy változtatják meg az eszement törvényt, hiszen joga van mindenkinek olyan aberráltnak lenni, amilyen csak akar. Ellenben nagyszerű ötlettel meg tudják majd óvni a női rabokat – na nem az erőszaktól, csak az esetleges biológiai következményektől. A női börtönökben óvszereket, és fogamzásgátló szereket kezdtek el osztogatni. (Némi túlzással ez olyan, mintha egy késes szadistát zárnának össze az áldozatával, de jólelkűen kötszert is adnának neki.)

A baloldali feminista szervezet, a WOLF július 15-én azt közölte, hogy ez „a hivatalnokok hallgatólagos beismerése, miszerint a nőket meg lehet erőszakolni, ha a férfiakkal közös börtönbe helyezik el őket, ami a fogvatartottak legrosszabb rémálma”.

Az egyik börtön fogvatartottja a Timesnak elmondta: a börtönőrök figyelmeztették őket, hogy számítsanak szexuális erőszakra.

A WOLF felidézi, hogy korábban egy női elítélt segítségért könyörgött az ügyben.

Hogyan érezhetjük magunkat biztonságban a közösségünkben, amikor segítséget kérünk, de semmit se kapunk? Valakit érdekel egyáltalán, hogy 100 kilós és 188 centis férfiakkal vagyunk kénytelenek együtt élni, akik többek között nők ellen elkövetett szexuális erőszak miatt vannak börtönben? A börtön tisztviselői figyelmeztettek minket, hogy több férfi elítélt is érkezni fog, akit súlyos vádak miatt zártak börtönbe” – mondta a segítséget kérő elítélt.

A Santa Monica Observer lapnak Amber Jackson fogvatartott elárulta, hogy az ő börtönükbe áthelyezett több transznemű személynek is férfi nemi szerve van, illetve HIV-pozitívak. Jackson szerint ezek a férfiak visszaélnek az adottságaikkal és sok női fogvatartottal szexelnek.

A WOLF további információkat is közölt a börtönviszonyokról. A szervezet jelentése szerint a közelmúltban az orvosi helyiségekben új plakátok jelentek meg, amelyeken terhes rabokat ábrázolnak, és vázolják, hogy ilyen esetben milyen lehetőségeik vannak, az abortusztól kezdve az örökbe adáson át a terhesgondozásig. A poszter kijelenti továbbá, hogy a nőknek joguk van különböző fogamzásgátló módszereket használni, és tanácsadást kérni.

A mostani rendelkezések ellenére a kaliforniai börtönökben továbbra is illegálisnak tekintenek minden szexuális tevékenységet.

Bravó! Akkor minden rendben van!

(Címkép: Origo.hu)