Pénteken szabadlábra került és elhagyhatta Németországot az a magyar futballszurkoló, akit öt héttel ezelőtt, a német-magyar Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés után tartóztattak le Münchenben – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban felidézte: több mint egy hónapja „emlékezetes és ominózus” mérkőzésen a magyar válogatott bravúros teljesítménnyel döntetlent játszott Németországgal. „Nekünk az elmúlt öt hétben is volt még munkánk bőven a következményekkel” – hangoztatta a magyar diplomácia vezetője, akinek a megfogalmazása szerint több magyar állampolgár is a német rendvédelmi szervek „idézőjeles vendégszeretetét élvezhette” a mérkőzés után. Egy magyar állampolgárt le is tartóztattak – emlékeztetett Szijjártó Péter, aki jó hírnek nevezte, hogy pénteken ez a szurkoló is szabadlábra került, elhagyhatta Németországot,” és hazajöhet, hogy ügyének további folytatását már itthonról követhesse figyelemmel.

Vajon mennyi ideig tartották őrizetben a magyar szurkolókat megdobáló németeket? És meddig azt a provokatőrt, aki a magyar himnusz alatt szivárványos zászlóval rohangászott a nemzeti imánkat éneklő magyar labdarúgók előtt? Erről ugyanis egy betűnyi hír sem érkezett germánék rendőrségétől…