„Nem lesz energiahiány Magyarországon, ami nem egy jóslat, hanem ténybejelentés” – közölte Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalán. A miniszterelnök hozzátette,

„Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”

Emellett kijelentette, a gondok mélyére leásva azt látni, hogy Európa kifogyott az energiából. Hangsúlyozta, „energia nélkül nem tudunk működni” és ez az innovációhoz is elengedhetetlen. Kiemelte, az Európából érkező energia drága, de ennek ellenére harcolni kell a „fundamentalista zöldekkel” és a bürokratákkal. Felhívta a figyelmet a meggyőzésükre, és arra az érvelésre, hogy a szén-, az atom- és a gázenergia is lehetséges energiaforrás, melyeket nem szabad kizárni. Kifejtette, Európa drágítja a saját életét azzal, hogy különböző energiaforrások használatáról mond le, mellyel maga nehezíti legjobban a helyzetét a globális versenyben.

Ezzel kapcsolatban hazánkról szólva Orbán Viktor így fogalmazott:

a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza.

Forrás: magyarnemzet.hu

Nyitó kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)