Elsöprő többség utasítja el az LMBTQ gyerekeknek szóló népszerűsítését! – publikálta a tarsadalomkutato.hu. A kérdés a homoszexualitásra vonatkozott. A kiskorúakat nevelők jobban aggódnak.

A 18 év alatti gyermeket nevelő szülők és nagyszülők 71 százaléka ért egyet a kormány gyermekvédelmi törvényének azon passzusával, amely az LMBTQ népszerűsítését tiltaná a gyerekeknek, a gyermek nélkülieknek a 62 százaléka, írja a társadalomkutató.hu.

A gyermekvédelmi törvény egyik legnagyobb felháborodást kiváltó paragrafusa a liberális körökben az LMBTQ ideológia népszerűsítésének vagy média-megjelenítésének tiltása volt a gyermekek számára. A nyugati szórakoztatóipar és döntéshozók ugyanis a 18 év alattiak „helyes” nevelését is fontosnak tartják és legszívesebben uniós szinten szabályoznák.

Ezzel a szigorú, a liberális korszellemmel ellentétes tiltással (a homoszexualitásra vonatkozóan) a felnőtt magyarok kétharmada (67 százalék) egyetért a Társadalomkutató közvélemény-kutatása szerint, s csak kevesebb mint a negyedük (23 százalék) nem.

A kormány által kezdeményezett népszavazáson minden felnőtt magyar állampolgár szavazhat, de mégis érdekes, hogy az érintetti körnek, a 18 év alatti gyermeket nevelő szülőknek és nagyszülőknek van-e különvéleménye. A teljes minta 54 százaléka nevel kiskorút, s az ő körükben 71 százalékos, tehát valamivel magasabb a tiltással való egyetértés.

EZZEL SZEMBEN A TELJES MINTA 46 SZÁZALÉKÁT KITEVŐ, 18 ÉV ALATTI GYERMEKET NEM NEVELŐKNEK CSAK A 62 SZÁZALÉKA HELYESLI A TÖRVÉNY TILTÁSÁT.

Összességében elmondható, hogy a gyermekei számától és korától függetlenül, a felnőtt magyarok egyértelmű többsége egyetért azzal, hogy a homoszexualitást nem szabad a médiában népszerűsíteni vagy megjeleníteni a gyermekek számára. Érthető okokból a kiskorút nevelő szülők és nagyszülők egyetértése a legerősebb.

Forrás: origo.hu

Kiemelt kép: tarsadalomkutato.hu