Shari Mendes, az izraeli hadsereg tartalékosa mondta el, mit láttak a szakértők, amikor azonosították és előkészítették temetésre a Hamász október 7-i mészárlásának női áldozatait – írja a The Jerusalem Post.

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Shari Mendes hétfőn az ENSZ New York-i székházában tartott rendezvényen beszélt, amelyet Izrael világszervezetnél működő képviselete szervezett. A „Hallassuk a hangunkat: Szexuális és nemi alapú erőszak az október 7-i Hamász terrortámadás során” című rendezvény célja az volt, hogy rávilágítson a Hamász által a támadás során elkövetett nemi erőszakról és csonkításokról szóló történetekre, amelyeket a nemzetközi közösség, beleértve az ENSZ-t is, nagyrészt a szőnyeg alá söpört.

„Ezek a nők nyitott szemmel, eltorzult szájjal, ökölbe szorított kézzel érkeztek” – mondta Mendes az eseményen, hozzátéve, hogy „a katonák arcán, akikkel foglalkoztunk, még mindig a gyötrelem volt látható”.

„Csapatunk parancsnoka több női katonát látott, akiket ágyékon – intim részek/vagina – vagy mellbe lőttek. Az áldozatok egy csoportjának szisztematikusan megcsonkították a nemi szervét”

– magyarázta Mendes.

Az eseményen lejátszott filmes beszámolóban egy túlélő elmondta, hogy látott egy terroristát, aki – miután megerőszakolt egy nőt – levágta a mellét és játszott vele.

„Egységünk látott lefejezett vagy végtagjaitól megfosztott, megcsonkított holttesteket” – folytatta Mendes. „Egy fiatal nő lábak nélkül érkezett: levágták őket.

Több levágott fejet is láttunk, az egyiknek még mindig egy nagy konyhakés volt a nyakában”.

„Elszenesedett maradványok érkeztek, amelyeket azonosítani kellett és előkészíteni a temetésre.

Ezek a testek a felismerhetetlenségig megégtek, gyakran karok és lábak nélkül; nem hasonlítottak semmi emberihez”

– mondta Mendes.

„Néha szétfoszlottak, amint megérintettük őket. Ezeket a katonákat élve égették meg nagyon magas hőmérsékleten”.

A katonanő elmondta, hogy a holttestek arcai gyakran eltorzultak. „A fejeket és az arcokat vér borította. A szemükbe, az arcukba és a koponyájukba lőttek” – magyarázta.

„A családoknak gyakran nem lehetett arcot megmutatni, és úgy tűnik, mintha ezen a nők arcának megcsonkítása is a gyilkosságok egyik célja lett volna.”

Némelyikük „fejét úgy szétverték, hogy kifolyt az agyvelejük” – folytatta Mendes. „Némelyiküket olyan sokszor lőtték fejbe közelről, hogy a fejüket majdnem szétrobbantották.

„Néhány esetben ezt a halál után, pusztán kegyetlenségből tették”

– zárta beszámolóját az IDF tartalékosa.

Via Neokohn