A Magyar Turán Szövetség a Magyar Turán Alapítvánnyal közösen, 2021-ben, augusztus 13-14-15-én Bugacon ismét megrendezi az Ősök Napját.

Az Ősök Napja nem fesztivál, hanem ünnep, melyet a hagyományőrzők 2011 óta minden második évben megünnepelnek. Mára a Kárpát medencei magyar hagyományőrzőknek ez a legnagyobb seregszemléje, és egy olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja.

A látványos programok közül most sem marad el a seregszemle, 5-600 lovas és gyalogos hadi hagyományőrző részvételével. De láthatók a világ legjobb lovasíjászainak bemutatói, agarász, solymász bemutatók. A hagyományos nomád erőpróbákat is felelevenítik, így lesznek nomád sportversenyek, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász verseny, melyeken bárki részt vehet.

A világ legnagyobb jurtájában kapnak helyet a magyar a hun és avar örökséget bemutató régészeti és antropológiai kiállítások. Lesz színpad is, ahol népzenei és magyar táltos-zenei programok lesznek. Lesz kézműves vásár és természetesen több gyerek program is, a kézműveskedéstől a különböző fegyverek vagy a lovaglás kipróbálásáig.

A VI. Ősök Napja ünnepről további tudnivalókat itt olvashatnak.

(Címkép forrás: Kurultáj)