A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Maros Szervezete búzaösszeöntő ünnepséget tartott szombat délután a marosvécsi Kemény-kastély belső udvarán. A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem mozgalomhoz kapcsolódva a Maros megye településeiről összegyűlt búzát szentelték meg. 

A kenyérről, mint az élet szimbólumáról beszéltek a felszólaló politikusok és szakemberek, akik többször is kiemelték, hogy mennyire fontos a magyar nép számára a búza, a búzából készülő kenyér, nem csak az elmúlt századok során, de napjainkban is.

Fotó: Rab Zoltán

Fazakas Miklós, a gazdaszervezet elnöke az összetartozás érzését hangsúlyozta, Kovács Mihály Levente, a Maros megyei önkormányzat alelnöke a segítő szándékot, amellyel a rászorulókon segítenek az adományozók. „A kenyérrel életet adományozunk, hogy legyen jövőre is, aki vet és arat és az is legyen, aki megegye a kenyeret” – mondta.  Csép Éva Andrea parlamenti képviselő a gazdákat szólította meg, akik összefogtak a magyarok kenyeréért, Kolcsár Károly szenátor háláját fogalmazta meg, hogy nap, mint nap kenyér jut az asztalunkra.

Forrás: szekelyhon.ro

Fotó: Rab Zoltán