Fekete-Győr András hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait az Orbán-kormány és az afganisztáni tálib hatalomátvétel közötti összefüggésekről.

Miután arról ír, hogy sem Afganisztán, sem az afgán emberek nem érdemlik meg azt, amit a kegyetlen, szélsőséges iszlamista tálibok bevonulása hoz az országra, hangsúlyozza:

„Vannak, akik ilyenkor is képesek örülni. Akik az emberi gonoszság ilyen szintjére voltak képesek eljutni. Ők alkotják a mai Fidesz-kormány gerincét.”

Fekete-Győr szerint

„ők a propagandaminisztérium vezetői és munkatársai, a propagandalapok, -tévék, – és rádiók tulajdonosai, munkatársai és külső szerzői, a fideszes »civil szervezetek« propagandistaként használt elemzői.”

A magyar miniszterelnökre rátérve pedig úgy fogalmaz:

„Orbán ma egyetlen európai vezetőként érdekelt egy újabb menekülthullámban. És a káoszban. Mert nem Európa megvédése a célja – csak az, hogy választást nyerjen, és még tovább lophasson.”

Forrás: Facebook

Csakhogy a pártelnök rövidesen módosította a posztot, az immár finomított verzió pedig az eredeti szöveg első bekezdését őrizte csak meg, a fent idézett rész, ki tudja, milyen okból, törlésre került; ahogy az arra rímelő kép szintén. Talán úgy érezte, kifizetődőbb egy lerágott gumicsont továbbrágása, vagy talán valaki rászólt, hogy amit ír, az vegytiszta demagógia, inkoherens zagyvaság, s a fegyver akár még visszafelé is elsülhet. Már csak azért is, mert 2015-ben ugyanezt a fegyvert az ellenzék már elsütötte, s annak rendje és módja szerint lábon is lőtte magát. Úgy látszik, Fekete-Győr memóriája még az átlag ellenzéki választóénál is rövidebb.

Forrás: Facebook

Kiemelt kép: HPGY