Karácsony Gergely saját Facebook oldalán rögzíti, hogy az előválasztás jelentkezési határideje lezárult, s a színes jelöltmassza célja egy és ugyanaz: a kormányváltás. A rövid bejegyzés szerény öntömjénezéssel zárul, amelyben a főpolgármester biztosítja rajongóit arról, hogy kész és képes megváltoztatni a politikát. Ha ő mondja…

„Éjfélkor lezárult a jelentkezési határidő az előválasztásra, ahol előreláthatóan 200-nál is több képviselőjelölt és 7 miniszterelnök-jelölt méretteti meg magát. Baloldaliak, jobboldaliak, centristák, liberálisok, zöldek, szociáldemokraták… A cél és a tét azonban közös: a kormányváltás.

A 2019-es önkormányzati választásokon elért példátlan ellenzéki sikert megelőzően rajtam kívül nem sokan hittek az előválasztás intézményében. Azóta azonban már mindenki belátta: ez az az egyetlen útja annak, hogy 2022-ben leváltsuk Orbán Viktort és a Fideszt.

Az előválasztás szükséges ahhoz, hogy a sokszínű ellenzék erői demokratikus versenyben váljanak egységes erővé. Hogy megtaláljuk, ki képes leváltani Orbán Viktort és rezsimjét. Európa legembertelenebb, legönzőbb és leggátlástalanabb kormányát csak akkor győzhetjük le, ha a 106 körzet mindegyikében valódi jelöltek valódi elképzelésekkel szállnak szembe a Fidesz jelöltjével. Ha a hatalom embereit az emberek hatalmára akarjuk leváltani, arra egy mód van: részt kell venni az előválasztáson.

Én kész és képes vagyok arra, hogy a kormányváltás után az 1 százalék uralma helyett a 99 százalék többséget szolgáló programmal megváltoztassuk a politikát.”

Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook oldala