Tegnap megkezdődött Tihanyban az idei Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó, amely a nyár legnagyobb közéleti közösségi találkozója.

Az augusztus 26–29. között rendezvényen politikusok és véleményvezérek 35 beszélgetésen és előadáson vitatják meg a Magyarország jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Az eseményen előadást tart többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Böjte Csaba ferences szerzetes és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Emellett számos vitát is tartanak kormánypárti és baloldali politikusok részvételével.

Például Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Molnár Zsolttal, az MSZP pártigazgatójával, Varga Judit igazságügyi miniszter Schiffer András ügyvéddel, volt LMP-s országgyűlési képviselővel, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hiller István szocialista választmányi elnökkel száll vitába.  Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselővel, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pedig Mesterházy Attilával, az MSZP országgyűlési képviselőjével vitázik majd a magyar politika aktuális kérdéseiről.

Forrás: MTI