A Wacław Felczak Alapítvány Felczak Műhely sorozata 2021 elején indult azzal a céllal, hogy minél több ember figyelmét felhívják a magyar-lengyel gazdaság, kultúra vagy épp az oktatás területének érdekességeire, kapcsolódási pontjaira.

A Felczak Műhely hetedik beszélgetése egy nem akármilyen életmű ma is aktuális kérdéseire keresi a válaszokat szeptember 13-án 18 órától. Az író születésének 100. évfordulója alkalmából életéről, jóslatairól, a lengyel irodalomban elfoglalt szerepéről és arról, hogy mit jelent munkássága a ma embere számára, Jerzy Snopek lengyel nagykövettel, Képes Gábor költő, sci-fi íróval, és Nemere István író, műfordítóval fog beszélgetni az este moderátora, Dr. Lovászy László Gábor stratégiai elemző, jövőkutató, miniszteri biztos.

Az est házigazdája Laurinyecz Imre a Wacław Felczak Alapítvány igazgatója lesz. A személyes részvétel regisztrációhoz kötött, ami szeptember 8-ig az alábbi linken található űrlapon lehetséges.

A szeptember 13-án, 18 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést egy Poket zsebkönyv bemutató előzi meg. Az automatákból hozzáférhető könyvek között alapítványunk támogatásával hamarosan elérhető lesz Stanisław Lem legismertebb műve, a Solaris. Erről fog beszélni és felolvas a könyvből online úton Vecsei H. Miklós színész, a Poket alapítója.

Forrás: WFA.hu