Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért. A divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett, hogy meg kellett tapasztalnunk, hogy milyen sérülékeny az élet: szülőket, nagyszülőket, barátokat, kollégákat vitt el a járvány, a veszteségek mellett pedig egy tragikus szókapcsolat is a hétköznapok részévé vált: Covid-árvák.

Magyarországon közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben. A miniszter hozzátette: Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez.

„Nem lehet mindig megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet”
– idézte Bethlen Gábor erdélyi fejedelmet Varga Judit. Regőczi István atyának, az alapítvány névadójának is ez az elv vezérelte az életét, aki a kommunista diktatúra meghurcoltatásai ellenére évtizedeken át segítette és védelmezte az árva gyermekeket – tette hozzá.

„Ma nem ünnepelni jöttünk, hanem azért, hogy teljesítsük emberbaráti és hazafias kötelességünket, és közös erővel segítsünk azokon, akiknek most a legnagyobb szüksége van rá. Bízunk benne, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban. Mi, magyarok mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében” – mondta Varga Judit.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Varga Judit igazságügyi miniszter, fővédnök, Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes és Hampel Katalin divattervező a jótékonysági est divatbemutatóján a Stefánia Palotában.  

A Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermekek nagykorú lesznek, vagy befejezik a tanulmányaikat, munkába állnak és képesek magukról gondoskodni.

Forrás: vasarnap.hu