A 4-es és 6-os villamos szerda reggeli műszaki meghibásodása miatt a kommunikáció területén lehet felelősöket találni, mivel ha a villamosok visszahívásának az idejében pontosan elmondják az illetékesek, hogy miért kellett ezt a döntést meghozni, akkor jóval kisebb lett volna a felháborodás a budapestiek körében – mondta Dorner Lajos, a VEKE vezetője az Origónak.

Mint ismert, szerda reggel órákon keresztül nem jártak a nagykörúti villamosok. Csak délre derült ki a nyilvánosság számára, hogy a villamosok a bennük lévő rossz minőségű homok miatt csúsztak az esős időben, és ezért kellett hajnalban visszahívni őket.

Rossz minőségű homokszállítmány került a villamosokba, mindezt pedig észlelték a járművezetők, és arra panaszkodtak, hogy csúsznak a villamosok. Ezt követően a BKV helyesen visszarendelte a járműveket, hogy kicseréljék a homokot – mondta Dorner Lajos az Origónak. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület vezetője szerint ott hibáztak az illetékesek, hogy erről nem kommunikáltak nyíltan, és ezzel a közösségi közlekedés népszerűsítésének ártottak.  Ha a visszahíváskor pontosan közölték volna a problémát, akkor sokkal kisebb lett volna az emberek felháborodása, mivel az ő érdekükben született meg ez a döntés.  Ha a kialakult helyzetnek van felelőse, akkor azt egyértelműen a kommunikációs oldalon kell keresni – mondta a VEKE vezetője.

Forrás: origo.hu

Forrás: origo.hu

Mint arról korábban az Origo beszámolt, szerda reggel teljesen összeomlott a baloldali vezetésű Budapest tömegközlekedése. Hatalmas volt a felháborodás, a két legforgalmasabb villamosvonalon teljes volt a káosz, hajnal óta a 4-es villamos egyáltalán nem, a 6-os csak egy szakaszon közlekedett, az emberek pótlóbuszokon, egymásnak préselődve utaztak. A hatalmas összeomlásra meglehetősen ingerülten reagáltak a fővárosiak. A BKK Info közösségi oldalán sokan teljesen fel voltak háborodva. Az egyik hozzászóló szerint a BKK lassan olyan étlapot kínál, ahol az ételek felét nem lehet kapni.

A BKK közlése szerint szerda dél után már ismét teljes vonalon járt a nagykörúti villamos.