Az MEE és Magyarország Kormánya közötti megállapodás keretében elsőként a Kecskeméti Barackvirág Evangélikus Óvoda újult meg. A város önkormányzata egy Kvarc utcai, többfunkciós ingatlanban adott át térítésmentes használatra az MEE-nek egy több mint 650négyzetméteres területet.

A Magyar Evangélikus Egyház közleményében olvasható, hogy a háromcsoportos, 75 férőhelyes óvoda komplett belső építési átalakítása befejeződött, az udvar rendbetétele, a kültéri játékok felszerelése várhatóan november végére készül el. A beruházás összköltségvetése több mint 467 millió forint volt, melyet Magyarország Kormányának támogatásával teljes egészében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. biztosított. Az új köznevelési intézmény indításához szükséges sokrétű szakmai támogatást az MEE Nevelési és Oktatási Osztálya, valamint az Evangélikus Pedagógiai Intézet munkatársai adták.
Az avató ünnepségen dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Font Sándor országgyűlési képviselő, a Déli Evangélikus Egyházkerület
felügyelője, Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere mondott beszédet.
Az intézményt Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel.
Forrás: OS