Az LMBTQ-ellenes intézkedések ellen fog kiállni az idén is a Budapestre szervezett európai MTV-gála – adta hírül a Telex.

Újra Budaspestről, a Papp László Budapest Sportarénából fog jelentkezni az MTV Europe Music Awards rendezvénye november 14-én. A showműsort a világ 180 országában fogják vetíteni, a show műsorvezetőjét és fellépőit később jelentik be – közölte a Viacom CBS.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú várakozás után az EMA végre Budapestre érkezhet, ahol minden bizonnyal olyan rendkívüli show-t mutatunk be, amely világszerte nagy visszhangra talál majd” – mondta Raffaele Annecchino, a ViacomCBS Networks International elnök-vezérigazgatója.

„Az, hogy melegként a munkásosztályban nőttem fel, és hogy olyan példaképeket láthattam a tévében, mint Pedro Zamora a Való Világból, igazi mentőövet nyújtott számomra, reményt táplált és lehetőséget adott arra, hogy teljes értékű ember lehessek” –  nyilatkozta Chris McCarthy, az MTV Entertainment Group Worldwide elnök-vezérigazgatója. „Ezért büszke vagyok arra, hogy a ViacomCBS-nél dolgozhatok, amely mindig azt támogatta, hogy mindenki egyenlő lehessen, és ezért nagy megtiszteltetés az is, hogy kiállhatok az LMBTQ+ testvéreim mellett, amikor a 2021-es MTV EMA ünnepet Magyarországról közvetítjük.”

Forrás: Mandiner / Telex

Fotó: ANDER GILLENEA / AFP