„A Békemenet szilárd üzenete, hogy soha többé nem kérünk a posztkommunista baloldalból, nem riadunk meg a Gyurcsány–Márki-Zay vezette baloldal provokációjától, kiállunk egymásért és a nemzeti kormány politikájáért” – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a szombati megmozdulást szervező Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője pénteken az Origónak.

Október 23–án, szombaton rendezik meg a nyolcadik Békemenetet, amelyre több százezer embert várnak a szervezők – emlékeztetett a cikk, amelyben ifj. Lomnici Zoltán arról beszélt, hogy az idei alkalom azonban nagyban eltér elődeitől, hiszen Magyarország történetének legfontosabb választása közeleg.

Számos tényező veszélyezteti az országot, köztük a növekedő migrációs nyomás „és persze” Brüsszel folyamatos támadásai – jelentette ki.

Ifj. Lomnici Zoltán a leglényegesebbnek nevezte, hogy

ismét Gyurcsány Ferenc és az a baloldali politikai elit próbál meg hatalomra kerülni, amely 2010 előtt tönkretette az országot, adókat emelt, elvette a nyugdíjasok megélhetését és porba tiporta az emberek jogait.

2020 legfőképpen a nemzetközi hadszíntéren állította kihívás elé a régió országait, így Magyarországot – mondta –, kiemelve a koronavírus-járványt. 2021 „még drámaibbra sikeredett” az EU szempontjából.

A hibás brüsszeli egészségügyi válaszok miatt elhúzódó pandémia, kiújuló gazdasági bajok, amelyek miatt központilag fel kell függeszteni a korábban jól működő konvergenciakritériumok számonkérését, intézményi és strukturális válságok, amelyeket egyébként jól kihasznál az Európai Parlament sorosista, neomarxista, szélsőbaloldali többsége” – fogalmazott.

Közölte: mindezekre Magyarország egyértelmű válaszokat ad, nem csupán a diagnózist állítja fel pontosan a kormány, de a helyes terápiát is alkalmazza a válságkezelésben.

„Ehhez képest az EU reakciója nem meglepő, olyan szempontok szerint támadják hazánkat (…), amelyek definiálatlansága okán jóval nehezebb racionális érvek mentén kivédeni azokat” – hangoztatta ifjabb Lomnici Zoltán.

A Békemenetre térve azt hangsúlyozta: „történelmi kontextusban a menet valódi lényege az lehet, hogy nem engedünk sem a negyvennyolcból, sem ötvenhatból.”

Egyúttal leszögezte: „nem kívánjuk feladni nemzeti szuverenitásunkat, a magyarság önrendelkezéshez való jogát és az ország abbéli függetlenségét, hogy a legfontosabb, alapvető kérdésekben a magyar és ne a belga fővárosban döntsenek.”

„Akár a migráció, akár a családvédelem, akár a rezsicsökkentés, akár a teremtett környezet védelmének kérdéséről beszélünk, a mi válaszaink azonosak a polgári kormány törekvéseivel, és nem hagyjuk, hogy az elmúlt tizenkét esztendő eredményeit és vívmányait a nemzetközi baloldal által dróton rángatott Gyurcsány–Márki-Zay-egységfront veszélybe sodorja” – tette hozzá.

MTI

Fotó: Magyar nemzet