A dél-afrikai Master KG és Nomcembo Jerusalema című száma már közel két éve hatalmas népszerűségnek örvend, gyakorlatilag az élni akarás dalává lett a pandémia idején. A számhoz tánckihívás is kapcsolódik, amihez világszerte csatlakoztak a legkülönfélébb közösségek, intézmények – október 24-én a Szent Ferenc Kisnővérei rend tagjai is közzétettek egy táncos videót.

Még ha a hullámok össze is csapnak fölöttem, erős a bizalmam, „Jeruzsálem az én hazám”. Mindössze ennyi szerepel kommentárként a női szerzetesrend által közzétett videó alatt. Ám ebben is Istenbe vetett bizalmuk és életörömük jelenik meg, akárcsak magán a videofelvételen.

A Szent Ferenc Kisnővérei az egyik legfiatalabb magyar alapítású rend. A ferences kisnővérek életében a szemlélődés, az imádság és a körülöttük élő emberek ebből fakadó szolgálata kiegyensúlyozottan van jelen, Assisi Szent Ferenc és a karizmatikus megújulás szellemében. A közösséget, amely 1991-ben kapta meg az egyházi jóváhagyást, egy magyar származású, de Ausztriában szolgáló keresztesnővér, Szőllősy Julianna alapította. Jelenleg három házuk van: Arlóban, Bükkszentkereszten és Miskolcon, ez utóbbi a központi ház.

A rendhez tizenhatan tartoznak, többségük szerepel a videóban is, amely az arlói ház kertjében és a közeli tó partján készült.

 

Forrás: magyarkurir.hu

Fotó és videó: KISNŐVÉRadás